Vandring langs Regent’s Canal til Camden Lock

Hva kan man finne på en søndag i London, lurer du kanskje på? Noe vi ikke har sett eller gjort før? Det er en perfekt dag å vandre langs Regent’s Canal på. Dette var et område vi ikke tidligere hadde vært i og som vi hadde lyst til å besøke denne gangen.

Vi startet vandringen vår mellom Paddington Station og Little Venice, og fulgte kanalen helt ned til Camden Lock.

Mesteparten av turen kan man gå helt nede ved kanalen, men det er et stykke etter Little Venice der kanalen er lagt i tunnel. Da er det noen kvartaler å gå før man kommer ned til kanalen igjen. Vi benyttet sjansen til å ta en drikkepause på en liten fortauskafe.

Når man kommer ned til kanalen igjen, så er man kommet inn i Regent’s Park. Her lå herskapshusene på rekke og rad, på høyresiden av kanalen. Med sine store plener og praktfulle hager var de et imponerende skue, og vi kunne bare lure på hvem som bodde der og hva husene var brukt til i dag. Regent’s Park står på ønskelisten til en annen gang, for det er det også mye flott å se.

Det var moro å gå og se på alle husbåtene som lå i kanalen. Mange bor der hele året og hadde laget seg et lite uteområdet ved sin båt. Da rusler man mellom deres blomsterkasser og kjøkkenhager. Noen hadde også laget små sittegrupper med lanterner og hengende lys. Det er sikkert et flott skue om kvelden, når det begynner å bli mørkt.

Flere ganger møtte vi husbåter og andre båter på vei oppover kanalen. De vinket og ropte til oss og andre som var ute og gikk.

Kanalen går innom London Zoo, slik at du bl.a. kan kikke på apekattene helt gratis. Kanalen går rett nedenfor det store apeburet, den såkalte Monkey Valley.

Litt etter London Zoo svinger kanalen til venstre og man nærmer seg Camden Lock og Camden Market.

Camden Market var en opplevelse. Her kunne vi enkelt ha tilbrakt hele dagen. Vi tok en runde rundt det store området og hadde egentlig tenkt å spise mat der, men i den stekende varmen ble det heller så vi kjøpte oss en iskald ferskpresset klementinjuice, fra en av de mange små bodene. Den var nydelig!

Etter litt handling på markedet gikk vi videre nedover kanalen langs Camden Lock. Det var moro å se at slusene fortsatt var i bruk. Det var en liten båt på vei opp kanalen, og kapteinen var selv ute og styrte fyllingen av slusene. Området rundt slusene hadde et yrende folkeliv, der besøkende satt og slappet av med mat eller bøker i det fine været.

Vår vandring langs kanalen endte ved Camden Road, der vi gikk opp og fant veien bort til Camden Town underground station for å ta tuben tilbake til hotellet i Paddington.

@papirglede.marit

Walking along Regent’s Canal to Camden Lock. 😊☀️ #london #foryou #fyp #summervibes #vacation #holiday

♬ Vacation – Freddy Kalas
Se en video av vandringen ved å klikke på filmen over.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *