Sjarmerende bydel Haga

En av mine favorittsteder å vandre rundt i Gøteborg er i bydelen Haga. Kjent for sine gigantiske kanelboller og søte, små butikker.

På veien bort til Haga gikk vi innom Stora Saluhallen på Kungstoret, for å kikke på alle de fristende matvarene og matrettene man kan kjøpe der. Hvis man ikke er sulten allerede, så blir man det i alle fall når man kommer inn gjennom dørene der.

Vi gikk så bort til kanalen og over en av broene, slik at vi kom inn i Kungsparken. Den ender ved Hagakyrkan og inngangen til bydelen.

Når du går inn i Haga Nygata har du Pralinboden på høyre hjørne. Ta en tur innom der og kikk på alle de nydelige konfektbitene de har laget. Min svenske favoritt er punchknapper, og til alt hell hadde de jo disse godbitene, også.

Haga har mange små butikker og kafeer. Hvis du er glad i å lete etter antikviteter er dette en super bydel å besøke, for her er det mange antikvitetsbutikker å finne. Vi var spesielt på utkikk etter en lekebutikk vi husket fra da jentene var små, som spesialiserte seg på gammeldagse leker og andre typer leker som ikke alle andre har. Den hadde tålt tidens tann og var der enda.

Man kommer dessuten ikke utenom verdens største kanelbolle, når man først er i Haga. De er gigantiske og kjempegode! Og nei, jeg klarte ikke å spise opp min.

Har du ikke tid til å sitte og spise kanelbollen din i Haga? Be om å få den «to go» og spis den når du har tid, f.eks. i en av de flotte parkene i byen.

Her er et lite minne fra Haga i 2006. Omtrent på samme sted som vi satt og spiste kanelbolle denne gangen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *